Bulgur köftesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç veya ana yemek alternatifi olan bulgur köftesi, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. İnce bulgurun sıcak suyla buluşmasıyla hazırlanan bu nefis köfteler, baharatların dengeli karışımı ve maydanozun ferahlığıyla damaklarda iz bırakıyor.
Bulgur Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Limon (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyerek 15-20 dakika şişmeye bırakın.
- Şişen bulgurun içine rendelenmiş soğan, salça, un, baharatlar ve tuzu ekleyin.
- Malzemeleri iyice yoğurarak karıştırın. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ve zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verin.
- Hazırladığınız köfteleri servis tabağına dizin, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.
- Bulgur köftelerinizi marul, turp veya yeşilliklerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Not: Köftelerinizin daha lezzetli olması için harcı buzdolabında 30 dakika dinlendirebilirsiniz. Ayrıca içine isterseniz nar ekşisi veya pul biber de ekleyebilirsiniz.
|