Bulgur Köftesi İçin Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
- 2-3 yemek kaşığı un (kıvam için)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
Bulgur Köftesi Nasıl Hazırlanır?
- İnce bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Bulgurun suyu çekip şişmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
- Bu sırada, rendelenmiş soğanı bir tavada hafifçe kavurun (isteğe bağlı, çiğ de kullanabilirsiniz).
- Şişen bulgurun içine rendelenmiş soğan, domates salçası, biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve elinizle yoğurmaya başlayın. Kıvamı çok yumuşak olursa, 2-3 yemek kaşığı un ekleyerek köftelerin şekil almasını sağlayın.
- Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, elinizle yuvarlak veya oval şekilde köfteler hazırlayın.
- Köfteleri servis tabağına dizin ve isteğe bağlı olarak üzerlerine zeytinyağı gezdirip, marul, limon ve domates gibi garnitürlerle servis yapın.
İpuçları:
- Köftelerin daha lezzetli olması için karışıma bir diş rendelenmiş sarımsak ekleyebilirsiniz.
- Kıvamı kontrol ederken, köftelerin dağılmaması için yeterince yoğurduğunuzdan emin olun.
- Soğuk servis yapmak isterseniz, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz.
|