Bulghurla Sulu Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 250 gram kıyma (kuzu veya karışık)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlık:
- Bulguru bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika kadar şişmeye bırakın.
- Rendelenmiş soğanı, kıyma, un, salça, baharatlar ve maydanozu bir kaba alarak yoğurun.
- Şişen bulguru suyunu süzüp, kıymalı karışıma ekleyin ve tüm malzemeler iyice birleşene kadar yoğurmaya devam edin.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şeklinde şekillendirin.
Pişirme:
- Bir tencereye sıvı yağı alıp, köfteleri aralıklı yerleştirerek her iki tarafını da hafifçe kızartın.
- Köftelerin üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, köfteler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- İsteğe bağlı olarak pişirme sırasında birkaç dilim limon veya bir tutam nane ekleyebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak, yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
|